Spannende finales tijdens Nederlands Kampioenschap

Scheveningen was op zaterdag 22 en zondag 23 juli het decor van de finales van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer. Op zaterdag streden de senioren mannen, amateurs vrouwen en jeugd O15 jaar voor de titel Nederlands Kampioen. Op de zondag was het de beurt aan de vrouwenteams uit de eredivisie en jeugd in de leeftijd O13 jaar en O11 jaar.

De finale op zaterdag in de categorie O15 jaar ging tussen De Beren Master tegen BS Zeeland. In een spannende wedstrijd trok BS Zeeland aan het langste eind en won met 0-1 waardoor zij zich een jaar lang Nederlands Kampioen mogen noemen. In de finale van de categorie senioren mannen stonden twee teams tegenover elkaar die in het verleden menig duel tegen elkaar hebben gespeeld. BS Scheveningen was als thuisspelend team lichtelijk de favoriet maar trof met HTC BS Zwolle een sterk en stug team tegenover zich. De Zwollenaren, in het verleden al Nederlands Kampioen, hadden diverse spelers in de gelederen met eredivisie ervaring. Daartegenover stonden de Scheveningers die Nederlands Kampioen waren geworden in 2022. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-0 stand in het voordeel van BS Scheveningen. BS Scheveningen mag zich dus ook in 2023 Nederlands Kampioen noemen.

In de categorie amateurs vrouwen ging de finale tussen BS Zwolle en Dreamteam. Beide teams zijn bekenden in het Beach Soccer en dat bleek ook wel in de finale. Een spannende finale die beslist moest worden na een 1-1 eindstand middels penalty’s. Dreamteam bleek deze penalty’s beter te nemen en wn zo uiteindelijk de finale en mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Op zondag was het de beurt aan onze jeugd in de categorie O11 en O13 jaar. In beide categorieën bleek BS Zeeland de sterkste te zijn. De trainingen op hun eigen beachaccommodatie bleken succesvol te zijn want in 2023 mag BS Zeeland zich ook in de categorieën O11 en O13 Nederlands Kampioen noemen. In de categorie O11 jaar ging de finale tussen Hargen aan Sail en BS Zeeland O11-2. De vermakelijke wedstrijd eindigde in een 0-1 stand voor BS Zeeland O11-2. In de categorie O13 jaar ging de finale tussen BS Zeeland O13-1 en AFC’34 O12-1. Misschien was deze finale wel de spannenste van het weekend. De eindstand was uiteindelijk 2-1 in het voordeel van BS Zeeland O13-1.

Bij de vrouwen werd er gespeeld voor het Algeheel Nederlands Kampioenschap (Eredivisie). Na een maandenlange competitie van de Eredivisieteams waren er 4 teams die streden om de titel Algeheel Nederlands Kampioen Beach Soccer. In een spannende finale die ging tussen BSZ Ladies en BS The Blues waren het de vrouwen uit Terneuzen die met een 2-1 overwinning zich een jaar lang Nederlands Kampioen mogen noemen.

Beach Soccer Bond Nederland willen alle finalisten feliciteren met het behalen van de titel Nederlands Kampioen en de scheidsrechters en vrijwilligers enorm bedanken voor hun tomeloze inzet om dit Nederlands Kampioenschap succesvol te laten verlopen.