COMPETITIES

beach soccer

EREDIVISIE MANNEN EN VROUWEN

De hoogste competitie van Beach Soccer Bond Nederland in Nederland voor zowel de mannen als de vrouwen heet de eredivisie.
De eredivisie van de mannen bestaat uit 9 teams. Deze 9 teams zijn verdeeld in 1 poules van 9 teams. De eredivisie bij de vrouwen bestaat uit 1 poule van 6 teams.

De eredivisies spelen competitierondes tijdens de door Beach Soccer Bond Nederland georganiseerde toernooien in de weekenden in de maanden mei, juni en juli. De bovenste teams van de eredivisie plaatsen zich voor het Algeheel Nederlands Kampioenschap Beach Soccer.

FOTO COMPETITIE 5
FOTO COMPETITIE 1

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

VOORRONDE SENIOREN

In Nederland worden er 5 á 6 voorrondetoernooien georganiseerd in de maanden mei, juni en juli. Beach Soccer Bond Nederland is de organisator van de voorrondes. Op de voorrondes zijn zowel mannen als vrouwen vertegenwoordig. Alle amateurs kunnen zich via Beach Soccer Bond Nederland inschrijven voor een voorronde naar keuze. Hierbij geldt vol=vol.

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

VOORRONDE JEUGD

Voor de 5 á 6 voorrondes kunnen jeugdteams van minimaal 5 spelers zich inschrijven in de categorieën O9, O11, O13, O15, O17 en O19 jaar. Inschrijven voor een jeugdcategorie kan via de website van Beach Soccer Bond Nederland.  

FOTO COMPETITIE 2
FOTO COMPETITIE 3

JEUGD EN SENIOREN

FINALE NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

Het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer bestaat uit 5 à 6 voorrondetoernooien en een finaletoernooi die georganiseerd wordt door Beach Soccer Bond Nederland. Het Nederlands Kampioenschap wordt georganiseerd voor jeugd en senioren. Het kampioenschap wordt in een weekend afgewerkt. Bij de senioren zijn zowel de mannen als de vrouwen vertegenwoordigd. Bij de jeugd zijn de kampioenschappen in de categorieën O9, O11,
O13, O15, O17 en O19 ingedeeld. Alle winnaars van de voorrondetoernooien en de kwalificatietoernooien spelen tijdens  de finales.

De teams komen uit heel Nederland en de ervaring is dat de betrokkenheid van ouders, familie en vrienden erg groot is.

Het Nederlands Kampioenschap bestaat uit het Algeheel Nederlands Kampioenschap Beach Soccer (Eredivisies) en hetNederlands Kampioenschap Beach Soccer Amateurs (amateurs jeugd en senioren).

BEACH SOCCER WORLDWIDE

EURO WINNERS CUP

De Euro Winners Cup (EWC) is een jaarlijkse, continentaal toernooi voor Beach Soccer teams/clubs die wordt uitgevochten tussen Europese heren- en damesteams uit de hoogste divisie; de clubs die de nationale competitiekampioen van hun land zijn (en, voor sommige landen, een of meer tweedeprijswinnaars) uit landen in heel Europa nemen deel. 

Georganiseerd door Beach Soccer Worldwide (BSWW), wordt het kampioenschap gezien als de sportversie van de UEFA Champions League in verenigingsvoetbal.

Opgericht in 2013 als een vijfdaags evenement met 20 teams. De binnenlandse vooruitgang van Beach Soccer in Europa heeft het toernooi snel doen groeien. In 2017 introduceerde BSWW een voorlopige kwalificatieronde, open voor alle clubs die niet automatisch gekwalificeerd zijn voor de daaropvolgende hoofdronde. Dit heeft de duur van de competitie verdubbeld tot 10 dagen, met nu meer dan 50 deelnemende clubs. BSWW begon in 2016 ook met een dameseditie.

FOTO COMPETITIE 4