OVER BEACH SOCCER

ORGANISATIE

DAGELIJKSE ORGANISATIE

Maikel Schats

VOORZITTER

Maikel Schats (Amsterdam, 06 april 1969) is vanaf zijn vijfde jaar actief voetballer en was van 2002 tot 2008 nationaal en internationaal actief als speler in het Beach Soccer. Na zijn actieve periode als Beach Soccer speler is Schats vijf jaar coach geweest van het nationale team van Holland Beach Soccer. Op het veld speelde Schats onder meer voor Ajax en Telstar. Tegenwoordig is Maikel voorzitter van Beach Soccer Bond Nederland

René Benschop

OPERATIONEEL MANAGER

René Benschop (Hulst, 30 oktober 1976) is vanaf 1999 betrokken in het Beach Soccer in Nederland. Begonnen bij GO! Marketing, later KNVB Beach Soccer, is hij in 2004 overgestapt naar Holland Beach Soccer. René is verantwoordelijk als operationeel manager voor de dagelijkse gang van zaken, logistieke processen, personeel en ondersteuning van marketing en communicatie.

Natalie Liefveld

ADMINISTRATIE

Natalie Liefveld is binnen Beach Soccer Bond Nederland verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie

COMMISSIES

Michael Medina

scheidsrechters

Michael Medina is al ruim 20 jaar betrokken bij het Beach Soccer in Nederland. Michael is zelf actief scheidsrechter in het veldvoetbal, zaalvoetbal en Beach Soccer. Als scheidsrechterscoördinator is Michael intensief betrokken bij Beach Soccer Bond Nederland.

Michael heeft namens Nederland ook gefloten op een WK Beach Soccer.

Rick de Bruijn

scheidsrechters

Rick de Bruijn is al jaren betrokken bij het Beach Soccer in Nederland. Zelf is Rick als scheidsrechter betrokken bij het Nederlands Kampioenschap en als internationale scheidsrechter (FIFA) is Rick actief op vele internationale toernooien.

Rick is als coördinator betrokken bij de ontwikkeling en aanstelling van scheidsrechters in Nederland.

Gerard Briene

tuchtzaken

Gerard is als voorzitter tuchtzaken, samen met zijn collega’s, verantwoordelijk voor het behandelen van tuchtzaken.

Gerard is zelf scheidsrechter op het veld en op het zand.

VISIE EN MISSIE

De missie is de ‘bestaansrecht’ van de organisatie. Dit is de weg voor het behalen van de visie.

VISIE

Voor de gemeenschap wil de BSBN:
• aan verschillende doelgroepen de sport Beach Soccer aanbieden.
• inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen.
• haar sociale / maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.
• haar verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van andere organisaties.
• een goede ambassadeur zijn van Nederland.
• integratie hoog in haar vaandel hebben staan.
• open staan voor allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en wil hier ook een rol in vervullen.
• meewerken aan allerlei vormen van samenwerking zolang deze samenwerking beheersbaar blijft.
• een Bond zijn met vastgestelde waarden en normen.

MISSIE

Door een flexibele benadering van onze doelgroepen, waarin creativiteit en services leveren centraal staat, wil Beach Soccer Bond Nederland onderscheidend zijn ten opzichte van haar concurrenten. Het consequent nakomen van geschepte verwachtingen moet resulteren in een betrouwbaar imago van Beach Soccer Bond Nederland. In overeenstemming met de oprichting heeft de Bond zich het volgende ten doel gesteld:
• het bevorderen van de Beach Soccer ontwikkeling.
• het beoefenen van de sport Beach Soccer.
• open en toegankelijk voor iedereen.
• voorwaarden te scheppen voor zowel prestatiegericht als recreatief Beach Soccer.

COMMISSIE VAN ADVIES

De Commissie van Advies adviseert de directie over te nemen besluiten. Deze commissie bestaat uit vier personen die ieder op hun eigen vakgebied zich hebben bewezen en kunnen buigen over een groot en waardevol netwerk.

Arie van Eijden

18 jaar werkzaam geweest bij Shell
Algemeen directeur Ajax
Directeur Voetbalzaken KNVB
Eigenaar van Eijden Consultancy

Aron Winter

Coach Ajax -19 ‘2016-heden
Bondscoach -19 ‘2015-2016
Hoofdcoach Toronto ’11-’12
Jeugdcoach Ajax ’06-’09
Voetbalcarrière; Sparta ’01-’03, Ajax ’99-’01, Inter Milan ’96-’99 Lazio Roma ’92-’96, Ajax ’86-’92
84 Interlands ’87-’00

Dilan Yesilgoz

Adviseur Bureau DNW
Adviseur B&W op gebied van Haven
Netwerklid Partijcommissie Europese zaken Den Haag
Tweede kamerlid VVD

Wim Bohnenn

45 jaar PR Manager De Telegraaf (Events)
Organisator Jumping Amsterdam
Organisator A’dams Straatvoetbalkampioenschappen ’76-heden
Directeur Bohnenn Producties

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBAL BOND

KNVB

In 2016 is er een convenant getekend tussen BSBN en de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) om samen de sport Beach Soccer naar een hoger plan te tillen. Eén onderdeel van het convenant is dat de nationale teams onder het logo van de KNVB afgevaardigd worden naar internationale toernooien/evenementen. Door het ondertekenen van het convenant is het Beach Soccer ook binnen het NOC*NSF vertegenwoordigd.

2008 – 2014

KNVB BEACH SOCCER

Van 2008 tot 2014 is het Beach Soccer een volwaardig onderdeel geweest binnen de KNVB. In deze periode heeft het Nederlands Team Mannen grote progressie geboekt. Dit kwam tot uiting door zich te kwalificeren voor het FIFA Wereld Kampioenschap Tahiti 2013.

BEACH SOCCER WORLDWIDE

BSWW is verantwoordelijk  voor de oprichting en groei van de voetbal afgeleide sport van strandvoetbal. De stichtende partners van BSWW hebben de regels van strandvoetbal gecodificeerd in 1992, waarbij BSWW zoals het nu bekend is, officieel werd opgericht in 2001 als een unieke instelling om de sport te ontwikkelen en internationale strandvoetbalcompetities over de hele wereld te organiseren, voornamelijk tussen nationale teams.

BSWW wordt erkend als het spelen van de grootste rol bij het helpen vaststellen van de regels van strandvoetbal, het verspreiden en ontwikkelen van de sport over de hele wereld, zoals geciteerd door de FIFA, die in 2005 de status van bestuursorgaan van de sport overnam van BSWW. Na het vaststellen van de belangrijkste regels voor de sport, erkende de FIFA het kader van BSWW, waardoor hun regels de officiële wetten van strandvoetbal werden en controleert ze nu en eventuele wijzigingen.

HISTORIE

VAN EEN JONGE SPORT

Oorspronkelijk is het Beach Soccer geboren op de stranden van de Copacabana, Rio de Janeiro. Het voetballen op het zand verspreidde zich al snel over de hele wereld en werd gezien als de perfecte recreatieve sport voor voetballiefhebbers. Pas in de jaren ‘90 werden er, voor deze populaire sport, officiële spelregels ontwikkeld door Beach Soccer Worldwide. Beach Soccer wordt nu gezien als de meest opwindende en dynamische sport geïntroduceerd op een Wereldkampioenschap in de afgelopen 20 jaar.

In Nederland werd in 1996 het Beach Soccer geïntroduceerd. Tot 2008 werd het Beach Soccer in Nederland georganiseerd als evenement. Merken als Heineken (Amstel), Foot Locker, Liptonice, Vedior, Extran, SBS6, Puma gebruikte het Beach Soccer als marketingtool om hun doelgroep op een persoonlijke en intensieve manier te benaderen.

In 2008 werd het Beach Soccer niet alleen gezien als evenement maar meer als sport. Een sport die op termijn Olympisch kan worden. Nederland werd vanaf dit moment ook vertegenwoordigd door haar nationale team op internationale toernooien/evenementen.

In de periode van 2008-2016 maakte het Beach Soccer qua structuur een grote stap voorwaarts in Nederland. Er kwam een nationale competitie (Eredivisie en Eerste Divisie) voor mannen en vrouwen. Landelijk kwamen er steeds meer permanente lokaties waar Beach Soccer gespeeld kan worden, zowel indoor als outdoor. Het aantal actieve deelnemers groeit al jaren, zowel onder volwassenen als bij de jeugd.

Inmiddels wordt er in meer dan 147 landen georganiseerd Beach Soccer gespeeld. Al deze landen zijn inmiddels aangesloten bij Beach Soccer Worldwide (FIFA Beach Soccer). Jaarlijks vinden er kwalificatie-, EK, WK en vriendschappelijke toernooien plaats.

 

VACATURES

STAGE LOPEN BIJ BSBN

Als stagiair bij Beach Soccer Bond Nederland maak je kennis met de organisatie van het Beach Soccer. Welke doelen streeft BSBN en community na en op welke manier zijn we daar elke dag voor aan het werk? In de organisatie van de competitie en het organiseren van evenementen, in het ondersteunen van teams en verenigingen en op het gebied van sponsoring, communicatie en onderzoek. We vinden het belangrijk dat iedere stagiair een bijdrage levert aan het realiseren van de doelstellingen van BSBN, door middel van meewerken plus eventueel het doen van onderzoek.

Heb jij interesse in een stageplek? Informeer naar de mogelijkheden via info@beachsoccerbond.nl