REGIONALE KAMPIOENSCHAPPEN

REGIONAAL KAMPIOENSCHAP

Het regionaal kampioenschap is in Nederland het belangrijkste kampioenschap om je als team te plaatsen voor de finales van het Nederlands Kampioenschap.

5 steden die jaarlijks gastheer zijn van een regionaal kampioenschap waar honderden kinderen (O9 t/m O19) en volwassenen op actief zijn. Nederland is verdeeld in 5 regio’s, noord, oost, midden, zuid en west. In elke regio is een stad gastheer van het  belangrijkste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap, een regionaal kampioenschap.

De finalisten in elke categorie plaatsen zich voor de finales van het NK Beach Soccer in Scheveningen. Elke speelstad vaardigd maximaal 16 teams af naar de finales van het NK.

NK BEACH SOCCER

BEACH SOCCER ALS EVENEMENT

Een regionaal kampioenschap en de finales van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer wordt in het weekend gespeeld. Zowel een regionaal kampioenschap als de finales van het NK
Beach Soccer worden als evenement georganiseerd. Een evenement waar sport, lifestyle en entertainment bij elkaar komt. Het evenement wordt door de medewerkers van Beach Soccer Bond Nederland en de KNVB georganiseerd in samenwerking met lokale organisaties. De eindverantwoordelijkheid ligt bij het bestuur van de bond.

Een regionaal kampioenschap draagt de naam van de stad (plaats) waar het evenement georganiseerd wordt.

Op de doordeweekse dagen voor het speelweekend worden scholen, verenigingen, stichtingen, jongeren en ouderen etc. uitgenodigd om actief kennis te maken met Beach Soccer en andere beachsporten.

Op het evenement komen topsport en breedtesport samen. De profs spelen officiële competitierondes in de nationale competitie (Eredivisie). De lokale en regionale sportverenigingen en scholen worden benaderd om met teams deel te nemen aan Beach Soccer activiteiten.