Nederlands Kampioenschap Beach Soccer 2024

Afgelopen weekend zijn de finales van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer gespeel op het strand van Scheveningen (Den Haag). Honderden kinderen, volwassenen, meisjes en jongens speelden op blote voeten om de titel Nederlands Kampioen Beach Soccer 2024.

In verschillende leeftijdscategorieën werd er gestreden op het strand van Scheveningen op zaterdag 6 en zondag 7 juli. Op zaterdag 6 juli was het de beurt aan de jeugd die in de categorieën O8/O9 jaar t/m O16/O17 jaar streden op 3 Beach Soccer velden van 30 x 40 meter. Op zondag 7 juli was het de beurt aan de seniorenteams mannen en vrouwen. 

Zaterdag 6 juli begon met de jongste categorieën en gedurende de middag stroomden de oudere categorieën in. Helaas moest de organisatie na succesvolle poulewedstrijden bij de jongste categorieën (O8/O9, O10/O11 en O12/O13 jaar) rond 13.30 uur besluiten om de finales voor de rest van de dag niet door te laten gaan vanwege extreme weersomstandigheden. 

De finales voor de categorieën O14/O15 en O16/O17 jaar konden helaas niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden!

Hoewel de weersvoorspellingen voor de zondag niet gunstig waren bleek het juist een mooie speeldag te zijn. Zowel het weer als de wedstrijden waren van goede kwaliteit.

Op deze zondag werd er gestreden in 4 categorieën, namelijk Eredivisie mannen, Eredivisie vrouwen, Mannen amateurs en vrouwen amateurs. Na vele mooie wedstrijden is in de Eredivisie mannen de titel Algeheel Nederlands Kampioen Beach Soccer naar BS Altena gegaan. In de finale versloegen zij BS Zeeland met penalty’s. 

In de Eredivisie vrouwen ging de titel Algeheel Nederlands Kampioen Beach Soccer naar BS Alkmaar die in de reguliere speeltijd won van BS 030 uit Utrecht.

De titel Nederlands Kampioen Beach Soccer Mannen ging dit jaar naar HTC BS Zwolle. HTC BS Zwolle won de finale van BSC Dutch Scorpions  na penalty’s. De titel van Nederlands Kampioen Beach Soccer Vrouwen ging dit jaar naar Be Quick Dokkum. Be Quick Dokkum versloeg Dreamteam in de reguliere speeltijd.

Beach Soccer Bond Nederland is erg trots op de deelname van de ruim 50 teams aan het NK Beach Soccer 2024. Een speciale dank gaat uit naar de vele vrijwilligers, scheidsrechters en ouders/verzorgers die weer voor een bijzonder Nederlands Kampioenschap hebben gezorgd.