CORONA

CORONA EN BEACH SOCCER

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus per 26 januari verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag tot 22.00 uur ’s avonds.

RICHTLIJNEN EN AFSPRAKEN

Om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven sporten, is het van groot belang dat iedereen zich houdt aan de speciale richtlijnen en afspraken vanuit de overheid en veiligheidsregio’s. Daarnaast heeft NOC*NSF specifieke richtlijnen voor de sport opgesteld. Beach Soccer Bond Nederland vraagt iedereen (verenigingen, team, spelers, vrijwilligers en toeschouwers) onderstaande richtlijnen goed door te nemen, zodat we er gezamenlijk zorg voor kunnen dragen dat we competitie kunnen spelen op een veilige en verantwoorde manier.

BASISREGELS VOOR DE SPORT

Beach Soccer Bond Nederland roept iedereen allereerst op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand. Als het kan ook op de teambanken.
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
 • Schud geen handen.

Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt.

RICHTLIJNEN BEACH SOCCER

Daarnaast heeft Beach Soccer Bond Nederland een aantal richtlijnen opgesteld die betrekking hebben op de sport Beach Soccer. Deze informatie vind je hieronder.

Algemeen

 • Op alle niveaus volgt Beach Soccer Bond Nederland de overheidsrichtlijnen.
 • Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan toernooien, evenementen, trainingen of eventuele andere activiteiten.
 • Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers of begeleiding tijdens een toernooi c.q. evenement of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden en trainingen maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
 • De organiserende partij is verantwoordelijk voor de organisatie en naleving van de coronaregels van de overheid en stelt een coronacoördinator aan.
 • De veiligheidsregio’s in Nederland werken met verschillende noodverordeningen, afgestemd op de specifieke regio. Hierdoor kunnen de maatregelen per lokatie verschillen. Heb je vragen over de geldende noodverordening in jouw gemeente? Neem dan contact op met de handhavers van de eigen gemeente.

1,5 meter afstand

 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.
 • Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.
 • Iedereen van 13 jaar en ouder wordt dringend geadviseerd 1,5 afstand te houden tot elkaar, behalve tijdens het spelen van Beach Soccer zelf.