Beach Soccer Worldwide

Beach Soccer Worldwide (BSWW) is de entiteit achter de promotie en ontwikkeling van strandvoetbal over de hele wereld, zoals erkend door de FIFA.

Vandaag de dag is BSWW verantwoordelijk voor de organisatie van meer dan 300 internationale evenementen van topklasse in meer dan 30 landen waarbij tot 200 nationale teams en clubs betrokken zijn, zowel in de heren- als de damescategorie.

Sinds de oprichting heeft Beach Soccer Worldwide een solide internationale kalender opgebouwd, met langlopende competities zoals de Euro Beach Soccer League, de Mundialito, de Intercontinental Cup, de Euro Winners Cup, de World Cup Qualifiers en de Mundialito de Clubes. anderen, evenals het creëren van de Wereldkampioenschappen in 1994, het zaad van de huidige FIFA Beach Soccer World Cup (gecreëerd na de samenwerkingsovereenkomst tussen BSWW en FIFA ondertekend in 2004).

Buiten de internationale competitiesfeer werkt Beach Soccer Worldwide nauw samen met de nationale voetbalbonden en de zes confederaties om de sport in alle gebieden te helpen ontwikkelen, inclusief

ontwikkelingsprogramma’s, grassroots-projecten, advies voor nationale kampioenschappen, ontwikkeling van strandvoetbal voor vrouwen en andere programma’s om de de groei van de sport regio per regio, land per land.

Beach Soccer Worldwide werkt samen met enkele van ’s werelds bekendste merken en organisaties als wereldwijde partners, waaronder PUMA, UNAOC, IQONIQ en Genius, die de werkelijke waarde en het potentieel begrijpen van strandvoetbal bij het bereiken van en interactie met een dwarsdoorsnede van publiek over de hele wereld, evenals met grote omroepen die de strandvoetbalactie live brengen naar meer dan 250 miljoen huishoudens in meer dan 180 landen.