Beach Soccer Bond Nederland

BSBN heeft een intensieve samenwerking met Beach Soccer Worldwide (BSWW) en heeft bij BSWW/FIFA de internationale rechten namens Nederland om nationale teams en clubs af te vaardigen bij internationale wedstrijden, toernooien en evenementen.

Beach Soccer Bond Nederland is verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer waarvan de finale in kustplaats Scheveningen plaats zal vinden.

Een onderdeel van het Nederlands Kampioenschap zijn de regionale kampioenschappen. De regionale kampioenschappen zijn onderverdeeld in noord, oost, zuid, west en midden.

Daarnaast is BSBN ook verantwoordelijk voor het aanbieden en begeleiden van competities voor jeugd & senioren. De eredivisie is de hoogste competitie in Nederland.

BSBN is ook verantwoordelijk voor afvaardiging van scheidsrechters in competities en op toernooien, wedstrijden en evenementen die onder auspiciën van de bond vallen.

Het in stand houden van de kwaliteit door het aanbieden van (bijscholings) cursussen.

Het selecteren, begeleiden en trainen van de nationale teams, jeugd en senioren tijdens internationale wedstrijden, toernooien en evenementen valt ook onder de verantwoordelijkheid van BSBN.