Regionaal kampioenschap

Het regnionaal kampioenschap is in Nederland het belangrijkste kampioenschap om je als team te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap.

5 steden die jaarlijksgastheer zijn van een regionaal kampioenschap waar honderden kinderen (09 t/m 019) en volwassenen op actief zijn. Nederland is verdeeld in 5 regio’s, noord, oost, midden, zuid en west. In elke regio is een stad gastheer van het belangrijkste onderdeel van het Nederlands kampioenschap, een regionaal kamioenschap.

De finalisten in elke categorie plaatsen zich voor de finales van het NK Beach Soccer in Scheveningen. Elke speelstad vaardigd maximaal 16 teams af naar de finales van het NK

Regionaal kampioenschap als evenement

HET EVENEMENT

Een regionaal kampioenschap en de finales van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer wordt in het weekend gespeeld zowel een regionaal kampioenschap als de finales van het NK Beach Soccer worden als evenement georganiseerd. Een evenement waar sport, lifetyle en entertainment bij elkaar komt. Het evenement wordt door de medewerkers van Beach Soccer Bond Nederland en de KNVB georganiseerd in samenwerking met lokale organisaties. De eindverantwoordelijkheid ligt bij het bestuur van de bond.

Een regionaal kampioenschap draagt de naam van de stad (plaats) waar het evenement georganiseerd wordt.

Op de doordeweekse dagen voor het speelweekend worden scholen, verenegingen, stichtingen, jongeren en ouderen etc. uitgenodigd om actief kennis te maken met Beach Soccer en andere beachsporten.

Op het evenement komen topsport en breedtesport samen. De profs spelen officiele competitierondes in de nationale competitiesrondes in de nationale competitie (Eredivisie). De lokale en regionale sportverenigingen en scholen worden benaderd om met teams deel te nemen aan Beach Soccer activiteiten.

SAMENWERKING

De evenementen kenmerken zich door de samenwerking die gezocht wordt met lokale en regionale instanties, ondernemers en bewoners. Door de samenwerking ontstaat er betrokkenheid en een gezamelijk doel. Dit zal het succes van het evenement positief beinvloeden.

VRIJWILLIGERS

Op het evenement zijn tientallen vrijwilligers actief  die  bijdragen aan de kwaliteit. Ook vrijwilligers, vanuit de gemeente waar het evenement georganiseerd wordt, melden zich aan om actief betrokken te raken. Al deze vrijwilligers worden nauw betrokken bij de organisatie.

AANTAL BEZOEKERS

Het aantal bezoekers is vooraf moeilijk in te schatten. Voor dit evenement worden geen toegangsbewijzen verkocht. Dus vooraf weet je niet hoeveel bezoekers je al vanuit kaartverkoop kan verwachten. Daarnaast is het een buitenevenement. Bij mooi weer zullen er meer bezoekers aanwezig zijn dan wanneer het weer wat slechter is. Daarnaast is de locatie natuurlijk erg belangrijk. Is er een “natuurlijke loop” van mensen op of rondom het evenemententerrein?

SOORT BEZOEKERS

De deelnemers nemen ook bezoekers mee. De meeste bezoekers komen uit de gemeente waar het evenement plaats zal vinden. Het is echt een “kijksport” waar van jong tot oud, man en vrouw, sporter of geen sporten nauw bij betrokken raakt. De spectaculaire acties, vele doelpunten en de sfeer van zon, strand en zee zorgen ervoor dat bezoekers voor langere tijd betrokken blijven.

Easysoftonic