Beach Soccer op topniveau in de BeNeLeague

Beachsoccer teams uit Nederland en België hebben zich verenigd in een nieuwe competitie: de BeNeLeague. Deze zomer zullen topteams uit beide landen voor het eerst samen op hoog niveau strijden. De Finals 2024 vinden op 20 en 21 juli plaats op het Badstrand in Vlissingen.

Eind 2023 kwamen de eerste plannen op tafel. Een aantal teams uit Nederland en België wilde graag de krachten bundelen en samen een competitie opzetten. Vanuit Nederlands perspectief zou de Eredivisie Beach Soccer, die de afgelopen jaren door Nederlandse teams en scheidsrechters was opgezet, daarmee een boost krijgen. Ook in België was behoefte aan iets nieuws na mindere animo in de laatste jaren. Uiteindelijk rolde de BeNeLeague van de tekentafel. Teams uit beide landen kunnen zo de hele zomerperiode competitie spelen op een zo hoog mogelijk niveau.

De BeNeLeague gaat bij de mannen op 1 juni in Werkendam van start met zes Belgische en vier Nederlandse teams. Zij spelen een halve competitie, gevolgd door play-offs. Bij de vrouwen gaan zes teams – drie uit België en drie uit Nederland – de strijd met elkaar aan. Zij komen op 22 juni in het Belgische Genappe voor het eerst in actie. De vrouwen spelen een hele competitie, gevolgd play-offs. De verwachting is dat hun competitie in de toekomst wordt uitgebreid.

Fraaie locaties

De speellocaties zijn enkele permanente Beach Soccer velden, zoals die van Beach Soccer Zeeland in Terneuzen, Beach Soccer Altena in Werkendam en FC Genappe in Genappe (België). Voor enkele ploegen betekent dit dat er thuiswedstrijden worden gespeeld. Dat is extra leuk voor jeugdleden en familie die lokale toppers in actie kunnen zien. Daarnaast zal er gespeeld worden op het strand in Schoorl tijdens ‘Hargen Sail’ en in Renesse tijdens ‘Kantje la Vantje’. De BeNeLeague is blij met deze unieke locaties, waar tegelijkertijd ook een amateurtoernooi wordt gespeeld. Zo leren nog meer mensen deze prachtige sport kennen.

Finals 2024 in Vlissingen

De finales worden op 20 en 21 juni gespeeld op het Badstrand in Vlissingen. Hier vonden vorig jaar de finales van de Eredivisie plaats. Een prachtige locatie waar alle deelnemers en toeschouwers mooie herinneringen aan hebben.